Безумний цар і розбита посудина – з книги Джина Едвардса «Про трьох царів»

Давид співав для божевільного царя. Співав часто. Здавалося, музика дуже допомагала старому правителю. І кожен у палаці, коли чув спів Давида, що долинав з царських покоїв, зупинявся в коридорах, прислухаючись, і дивувався: як такому юнаку спадають на думку такі чудові слова і мелодії?

Здається, найбільше всім подобалась пісня, якої навчило Давида врятоване ягня. Люди любили її так сильно, як любили і ангели.

Втім, цар був безумний, а тому заздрісний. Чи, може, навпаки? Так чи інакше, а Саул відчував загрозу з боку Давида — так часто буває, коли біля царів з’являються народні улюбленці, здібні молоді люди. Цар знав, так само, як і Давид, що цей хлопчина може колись зайняти його місце.

Та чи зійде Давид на трон чесним шляхом, чи обере брудну боротьбу? Саул не знав відповіді, і від цього шаленів ще більше.

Давид потрапив у дуже незручне становище. Втім, здавалося, що він дійшов до глибини розуміння драми, яка розгорталась у його житті. Здавалося, він розумів те, що розуміли лише найбільші мудреці його часу. Щось таке, що навіть сьогодні, коли люди знають набагато більше, дано зрозуміти лише одиницям.

Про що ж йдеться?

Бог не мав — але дуже хотів мати — людей, які були б згодні жити в болю.

Богу потрібна була розбита посудина.

Безумний цар вбачав у Давидові загрозу своєму царству. Саул, здається, не розумів, що тільки Бог вирішує, яким царствам належить пережити випробування — і які саме. Тому Саул робив те, що зазвичай роблять безумні царі. Він кидав списи в Давида. Він мав на це владу. Адже він був царем, а царі можуть таке вчиняти. Вони часто так і поводяться. Царі проголошують право кидати списи у своїх підлеглих. І всі добре знають, що в них таке право є. Звідки їм це відомо? — Тому що так їм казав безліч разів сам цар.

Чи може цей безумний бути справжнім царем, навіть помазаником Господнім?

А як щодо твого царя? Чи є він Господнім помазаником? Можливо, так. Можливо, ні. Ніхто ніколи не знає цього напевно. Люди кажуть, що знають. Навіть впевнені в цьому. Але насправді їм це не відомо. Тільки Бог це знає. Але Він не скаже.

Якщо твій цар є справді Господнім помазаником, і якщо він також кидає списи, тоді тобі варто дещо знати, і знати напевне: твій цар точно божевільний.

І він цар з роду царя Саула.

Замовити друковану книгу, завантажити в електронному вигляді, слухати аудіокнигу, читати відгуки – на сторінці книги.

Поділіться цим уривком з друзями, у групах спілкування та соцмережах, натиснувши на кнопки нижче:

Поділитися цим дописом у групах спілкування та соцмережах:

Залишити коментар

Centered Button
Зробіть запит в Telegram Зробіть запит в Viber